XIN QIN HUANG DAO prvi je kontejnerski brod koji je u sklopu novog servisa naziva Phoex/AMX8/AMC4, jučer (17/02) u večernjim satima privezan na Brajdici. Radi se o redovitom tjednom servisu u slopu alijance brodara OCEAN THREE, koju čine CMA CGM, CSCL (China Shipping Container Line) i UASC (United Arab Shipping Company), a koji Rijeku direktno povezuje sa Dalekim Istokom.

10 brodova veličine 280 m (5 700 TEU) održavat će ovaj tjedni servis, povezujući strateške lukama na putu od Shanghaia do Rijeke u sljedećoj rotaciji:

Shanghai → Busan → Ningbo → Chiwan → Port Kelang → Malta → Kopar → → Trieste → Rijeka → Venice → Kopar → Malta → Port Kelang → Chiwan → Shanghai

Jakov Karmelić, CMA CGM Croatia

Francuski CMA CGM je brodar koji u kontinuitetu od 2004. godine održava redoviti tjedni direktni linijski kontejnerski servis iz Azije u Rijeku. Naš novi servis O3 tiče i prekrcajnu luku Malta, tako da svake srijede, dolaskom broda, korisnici našeg servisa dobivaju svoje robe direktno iz Azije ali i iz drugih tržišta. Na isti način, izvoznici svaku srijedu imaju brod na koji mogu krcati svoje robe direktno za Aziju ali i za sva druga tržišta. Novim servisom postigli smo racionalizaciju u poslovanju i osigurali još bolji servis našim korisnicima.

Marko Mandrapa, predstavnik brodara CSCL, Intereuropa

Kao zaposlenik Intereuropa logističke usluge d.o.o. te predstavnik brodara CSCL u Rijeci izrazito mi je zadovoljstvo što smo se danas okupili kako bi na ovoj svečanosti obilježili početak novog servisa, alijanse brodara CMA – CGM, UASC te CSCL, koji će na tjednoj bazi ticati luku Rijeku na direktnom servisu i tako na najbrži način povezivati Sjeverni Jadran sa Dalekim istokom. Za Intereuropu je ovo vrlo značajan trenutak za razvoj djelatnosti pomorske agencije u Hrvatskoj. Također za brodara CSCL koji nije bio prisutan u Rijeci posljednjih 3 – 4 godine, ovaj servis predstavlja novi početak u široj regiji.

Ovim putem, htio bih čestitati i ostalim članovima alijanse, tvrtkama CMA – CGM te tvrtki Interliner, predstavniku brodara UASC. Također zaželjeli bi dobrodošlicu novom direktoru AGCTa gdinu Alessandru Becce, te se zahvaliti dosadašnjem direktoru Phillipu Marshamu na dobroj suradnji.

Dario Dorčić, predstavnik brodara UASC, Interliner Agencies

Počašćeni smo povratkom naše linije UASC sa servisima za /iz Rijeke Interliner Agencies IAL, kao agenti UASC, prisutni smo u Rijeci još od 1999 UASC pruža sveobuhvatnu i visoko kvalitetnu mrežu linijskih servisa a kao dio O3 aliance to sada dolazi još više do izražaja UASC je pokrenuo vrlo jaki ciklus rasta pa se radujemo zajedničkom razvoju u odnosu na luku Rijeka i AGCT

XIN QIN HUANG DAO, prvi brod u novom servisu Ocean 3 na vezu na AGCT-u

XIN QIN HUANG DAO, prvi brod u novom servisu Ocean 3 u odlasku