Prošlog tjedna smo KBC-u Rijeka donirali 3 seta instrumenata laringoskopa i 4 reanimacijska silikonska balona, u želji da pomognemo medicinskom osoblju u tekućoj borbi sa pandemijom Covid-19.

Laringoskopi marke KaWe opremljeni su LED osvjetljenjem velike snage, dok je laringoskop marke HEINE integriran fiber optikom i autoklavibilnom LED tehnologijom koja uređaju omogućuje potpunu sterilizaciju. Sva tri seta opremljena su odgovarajućim McIntosh lopaticama. Reanimacijski silikonski baloni marke AMBU opremljeni su pripadajućim maskama za dječju i odraslu dob.

Prilikom primopredaje donacije, naša direktorica odjela razvoja ljudskih resursa, Ivana Forenbaher istaknula je: „Ponosi smo što imali priliku podržati lokalnu medicinsku zajednicu u tekućoj borbi s pandemijom Covid-19. Dok je većini nas savjetovano da održavamo socijalno distanciranje i ostanemo kod kuće, zdravstveni djelatnici na prvoj liniji brinu o svima onima koji su pogođeni Covidom 19.Izuzetno cijenimo predanost, vještine i sposobnosti ovih Heroja u ovim nemirnim vremenima.„

Donirani instrumenti su podijeljeni specijaliziranoj klinici Covid-19 i Dječjoj pedijatrijskoj klinici. Josip Brusić, glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Rijeka, okupljenim je novinarima demonstrirao sastavljenu opremu, dok je Ivana Koraca Chinchella, pročelnica Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Rijeka nadodala kako će ista već danas biti u upotrebi na odjelima za intenzivnu njegu pacijenata u operativnim salama i respiracijskom centru Klinike za borbu protiv korona virusa.

Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima, od liječnika preko medicinskih sestara i administrativnog osoblja koji na prvoj liniji borbe čuvaju sve nas.