Pozivamo Vas da nam se pridružite ove subote 25.05.2013. na novom (istočnom) dijelu kontejnerskog terminala Brajdica u terminu od 10-12 h.

Naime, Jadranska vrata (AGCT) ove subote, u razdoblju od 10-12h otvaraju svoja vrata za građanstvo te ćete tako imati jedinstvenu priliku kročiti novoizgrađenim dijelom kontejnerskog terminala na Brajdici i izbliza vidjeti novu opremu za pretovar kontejnera!

Kao što zasigurno već znate, na novom dijelu obale na kontejnerskom terminalu Brajdica trenutno je privezan brod Zhen Hua 20, koji je iz sjedišta svjetskog proizvođača opreme za pretovar kontejnera tvrtke ZPMC do Rijeke preveo novu opremu za pretvor na kontejnerskom terminalu Brajdica. Radi se o 6 već iskrcanih RTG-a (kontejnerskih mostova za manipulaciju kontejnerima na skladišnom prostoru), dvije obalne kontejnerske Post-Panamax dizalice (od kojih se iskrcaj prve planira za sutra, petak 24.05.2013., dok će druga najvjerojatnije biti iskrcana u nedjelju, 26.05.2013.) te dva RMG-a (kontejnerska mosta za operacije kontejnerima na željeznici, koji se iskrcavaju sljedećeg tjedna).

Obzirom da se radi o operativnoj obali, koja je u uporabi, ovim Vas putem upozoravamo da se strogo pridržavate svih sigurnosnih ograničenja na tom dijelu te da posebice manju djecu vodite samo uz odraslu pratnju. Ulaz je predviđen autom riječkom obilaznicom iz pravca Zagreba (novom D-404) izlaz nakon tunela ispod Tower centra, do kojeg možete doći i od parkirališta Delta nogostupom sa strane mora. Ulaz neće biti moguć kroz sadašnji ulaz na kontejnerski terminal pa Vas molimo da isti niti ne koristite.

Veselimo se Vašem dolasku u subotu!