Follow Us

Novosti

Kao i protekle dvije godine, prošle subote, 15.06. na AGCT-u održana je treća po redu eko akcija čišćenja podmorja, u organizaciji našeg HSSE odjela i ronilačkog kluba Rijeka. Hvala svima koji su se odazvali akciji čišćenja!
Pogled s istočnog i zapadnog dijela grada na terminal u trenutku priveza dva MSC-eva kontejnerska broda. Nakon odrađenih manipulacija na feeder brodu, mjesec svibanj zabilježen je s rekordnim mjesečnim prometom. Prvi put u povijesti AGCT-a, u svibnju 2019. ostvaren je mjesečni promet od 23.953 TEU-a.
Dragi klijenti i partneri, Jadranska vrata d.d. i ove godine sudjeluje na Transport Logistics svjetskom sajmu u Münchenu. Transport Logistic je vodeći svjetski sajam za logistiku, mobilnost, upravljanje, IT i opskrbne lance te djeluje kao poslovna platforma za pokretanje globalne logističke i transportne industrije. Sajam objedinjuje inovativne proizvode, tehnologije i sustave s dodanom stručnošću i snažnim fokusom na prodaju. Pozivamo Vas da nas posjetite 5. i 6. lipnja u dvorani B3 na štandu 133.
Petak, 31 Svibanj 2019 10:00

Pretovar 100 000 TEU-a na AGCT-u

Prošlog vikenda, točnije u subotu, 25.05.2019. u 9:58 sati na AGCT-u smo pretovarili 100 000 TEU! U tom trenutku na pristaništu s imali vezana dva velika broda – kruzer Mein Schiff 6 dugačak 295 metara i 353 metara dugu Maersk Herreru, još jedan u nizu nove Maerskove serije H brodova koji u Rijeku dolazi u sklopu direktnog tjednog servisa sa Dalekim Istokom, a kojeg održava 2M alijansa brodara. Podsjetimo „2M Alijansa“ naziv je sporazuma o zajedničkim servisima i podjeli brodova koji su još 2014. zajednički lansirali brodari Maersk i MSC na mnogim svjetskim pomorskim rutama, uključujući i ovaj servis koji povezuje luke Jadrana sa onima Dalekog istoka, a koji Maersk naziva „AE12“, a MSC „Phoenix“. Od ove godine 2M alijansi…
Rijeka, 15.05.2019. Danas smo na AGCT-u vezali kontejnerski brod Tilly Russ – prvi u novom redovnom tjednom CMA CGM servisu koji, osim što Rijeku povezuje sa Maltom (glavnom CMA CGM prekrcajnom lukom na Mediteranu) i posredno nas veže i na sve ostale glavne prometne pravce, direktno nas povezuje sa sjeverom Afrike, tj. lukom Skikda u Alžiru. Posjetili smo i razgledali brod, te kapetanu i posadi broda poželjeli dobrodošlicu! Tom prilikom izvršni direktor AGCT-a, Wojciech Szymulewicz kapetanu je uručio plaketu koja se tradicionalno predaje pri prvom dolasku broda u novom servisu. Dobrodošlicu su još poželjeli i Ognjen Ružić, Direktor Operative (AGCT) te Jakov Karmelić, direktor CMA CGM Croatia. Tilly Russ jedan je od tri broda koji će održavati ADRINAF servis. Sa…
Večeras, 10. svibnja na kontejnerskom terminalu vezati ćemo Maersk Hamburg, kapacitetom najveći kontejnerski brod u povijesti riječke luke. „Maersk Hamburg“ izgrađen je 2018. godine, pripada H-klasi Maersk-ovih brodova duljine 353 m, širine 54 m i nominalnog kapaciteta preko 15 000 TEU jedinica. Iako 14 m „kraći“ od svojih prethodnika u 2M servisa, radi veće širine imaju i gotovo 2.000 TEU veći kapacitet od brodova koji su do sada bili u ovom servisu. Podsjetimo, redoviti tjedni servis koji Rijeku direktno povezuje sa Dalekim istokom održavaju brodari Maersk i MSC u sklopu 2M alijanse, a uvođenjem većih brodova H-klase značajno povećavaju kapacitet i prisustvo na sjevernom Jadranu.
Brodar CMA CGM uvodi novi tjedni INTRA MED servis ADRINAF Rotacija luka: Koper-Venice-Rijeka-Bar-Malta-Skikda-Malta-Catania-Ancona-Koper Prvi feeder brod iz novog servisa kreće iz Malte 07. svibnja. Servis će doticati Rijeku svake srijede. Uz vezu s prekrcajnom lukom Malta (vrijeme tranzita od 3 dana), ovaj servis nudi i direktnu vezu s lukom Skikda u Alžiru (vrijeme tranzita od 6 dana). U prilogu mapa ADRINAF servisa:
Srijeda, 24 Travanj 2019 08:30

AGCT obilježava 8. godišnjicu

AGCT obilježava 8. godišnjicu Rijeka, 16.04.2017. Naime, na jučerašnji dan prije osam godina globalna korporacija koja se bavi kupnjom, razvojem, upravljanjem i poslovanjem kontejnerskih luka i terminala na svjetskoj razini – International Container Terminal Services (ICTSI) - ušla je kao strateški partner u vlasničku strukturu hrvatske tvrtke Jadranska vrata d.d. preuzevši od Luke Rijeka d.d. 51% dionica.
Petak, 19 Travanj 2019 09:31

Sretni blagdani!

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Adriatic Gate Container Terminal!
Srijeda, 24 Travanj 2019 00:00

X-Press/ADX1 promjena servisa

X-Press feeder servis najavio je od 01. svibnja izmjene u rotaciji luka u svojim Mediteranskim servisima. Izmijenjeni ADX1 servis doticati će Pirej, kao novu hub luku, što je u prethodnom servisu bila Malta. Novi servis uključivati će Rijeku, Trst, Kopar i Thessaloniki te isključuje prethodnu rotaciju preko Venecije, Ravene i Ankone Revidirani ADX1 servis: Piraeus - Rijeka - Trieste - Piraeus - Koper - Piraeus - Thessaloniki - Piraeus Novi servis kreće 4. svibnja s brodovima X Press Shannon & Move on (800-900 TEU) uz trajanje servisa od 2 tjedna.
  • 1
  • 2