Follow Us

Novosti

Zajedničkim naporima CMA CGM ureda Rijeke i Budimpešte, uspostavljen je novi intermodalni servis na relaciji Budimpešta Bilk – Rijeka. Polazak iz Budimpešte je svake subote u 23:00 te je dolazak kontejnerskog vlaka tijekom nedjelje, a ukrcaj kontejnera na brod redovitim tjednim servisom Phoenix (Ocean Alliance). Dodatne informacije možete dobiti od CMA CGM ureda u Rijeci ili Budimpešti.
Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 09:06

Produbljen maksimalni gaz na vezu 2

Završeno je čišćenje podmorja na vezu 2 (namijenjen za manipulacije na brodovima maticama) te na temelju toga obaviještavamo da je produbljena maksimalna dubina gaza za dodatnih 70 cm, koja sad iznosi 14,88 m. Shodno tome, maksimalni gaz za brodove je prema tome uvećan sa 13,51m + plima na 14,21m + plima.
Četvrtak, 14 Prosinac 2017 08:06

Ostvaren rekord od 200 000 TEU-a

Jučer je na kontejnerskom terminalu Brajdici pretovaren kontejner kojim je postignut rekordan godišnji promet od jubilarnih 200 000 TEU-a. Kontejner je oko 9 h iskrcan s Cosco-ve matice „Yin Tian Jin“ koja plovi unutar brodskog servisa Ocean Alliance. Ovim događajem ostvaren je najveći uspjeh u povijesti AGCT-a.
CMA CGM objavljuje informaciju o uspostavljanju ticanja luke Casablanca iz Jadranskih luka (Rijeka/Split/Ploče/Bar) preko jedne prekrcajne luke Malte, zahvaljujući servisu BLACK SEA MED EXPRESS 1 (BSMED1). CMA CGM održava redoviti tjedni servis iz Jadranskih luka prema Malti. Ispod se nalaze detaljne informacije o servisu BSMED1.
Brodar CMA CGM uvodi novi ‘SIRIUS SERVIS’ na relaciji Adriatic - Istočna obala Južne Amerike, preko hub luke Malta sa kraćim tranzitnim vremenom u odnosu na raniji tjedni servis koji CMA CGM redovito održava iz Rijeke prema Malti. Rotacija luka: MTMLA / ITGOA / ESBCN / ESVLC / ESALG BRSSA / BRIGI / BRSSZ / BRIOA / ARBUE / BRRIG / BRITJ / BRIOA / BRSSZ / BRIGI / MAPTM / ESALG Prvi brod iz novog servisa Sirius CC Magdalena kreće iz Malte 6. listopada.
Petak, 07 Srpanj 2017 13:04

Rezultati foto natječaja

Došlo je vrijeme i za objavu konačne odluke žirija AGCT-a u izboru najboljih fotografija u 3 kategorije pristiglih na foto natječaj „Terminal u gradu“. Pristiglo je zaista jako puno kvalitetnih i zanimljivih fotografija te je naš žiri imao „pune ruke posla“ – u svakoj od tri kategorija vodila se žestoka borba i izjednačenje za 3. mjesto, stoga smo odlučili u svakoj kategoriji dodijeliti dvije istovjetne nagrade za treće mjesto. Nagrađene su sljedeće fotografije: 1. KATEGORIJA : TERMINAL U GRADU 1. Mjesto: 1000,00 kn + AGCT poklon paket – Stanislav Juretić – „Čuvari grada“ 2. Mjesto: 500,00 kn + AGCT poklon paket – Dario Matijević – „Suncem obasjan terminal“ 3. Mjesto : 300,00 kn + AGCT poklon paket dijele: - Mario…
Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 13:57

100 000 TEU

Jučer, 25.06.2017. na AGCT-u smo pretovarili 63.295 kontejner u ovoj godini, te time zaokružili dosadašnji godišnji promet terminala na 100 000 TEU. Kontejner je u 17 h iskrcan sa broda Maersk Exeter.
Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 12:39

AGCT foto natječaj

Na naše veliko zadovoljstvo, prvi AGCT foto natječaj naišao je na velik interes te smo od ukupno 32 autora zaprimili 167 fotografija u tri kategorije. Time su prijave zatvorene i otvoreno je glasanje. Kako smo i najavili u pravilima, u četvrtoj kategoriji najbolje fotografije odabire publika, stoga Vas ovim putem pozivamo da na našoj Facebook stranici pogledate galeriju pristiglih fotografija te „lajkom“ označite Vaše favorite! Glasanje je otvoreno do 3.7.2017. nakon čega ćemo, nasumičnim odabirom, odabrati deset sretnih glasača koje ćemo nagraditi poklonom iznenađenja.
Poštovani, Nastavno na nižu obavijest o novoj proceduri ulaska kamiona na terminal koja je stupila na snagu 12. lipnja 2017., ovim putem željeli bismo Vam skrenuti pažnju na kontrolu unosa kontrolnika, čiji unos u svijetlu nove procedure rade carinici na ulazu, te poteškoća s prikazom istih koje je pokazala nedavna provjera od strane carine. Molimo notirajte sljedeće: Kontrolnike ulaska u zonu K-447 za kamione sada unosi carina te iste nije potrebno ispravljati ili nadopunjavati (ukoliko nema materijalne promjene broja kontrolnika) Za ostale unose kontrolnika u polje unosa moguće je unositi ISKLJUČIVO BROJ kontrolnika (bez ikakvih tekstualnih dodataka, datuma i sl) Podsjećamo vas da prema naputku koji je u primjeni od 12. lipnja 2017. vozači kamiona više nemaju nikakve potrebe zadržavati…
Poštovani, Potaknuti sve većim prometom te češćim i dužim periodima zastoja kamiona na ulazu u kontejnerski terminal, u cilju maksimalnog korištenja kapaciteta prilazne prometnice, primorani smo ograničiti pristup kamionima koji nemaju kreirane naloge i slobodnu manipulaciju kontejnera. U koordinaciji sa Carinom RH, od sljedećeg ponedjeljka, 12. lipnja 2017. godine uvodi se izmijenjena procedura prilikom ulaska kamiona na kontejnerski terminal sa ciljem povećanja propusnosti ulaza te skraćenjem vremena potrebnog za pružanje usluge. Kako bi se u potpunosti izbjegla potreba zaustavljanja kamiona na prilaznoj prometnici i izlaska vozača iz kabine do same procedure ulaska na terminal identificirali smo 3 situacije zbog kojih se danas kamioni zaustavljaju i blokiraju promet na prilaznoj cesti ulaza na terminal: 1. PREDAVANJE ISPRINTANOG NALOGA (DISPOZICIJE) ŠPEDITER ->…
  • 1
  • 2