Follow Us

Novosti

Petak, 04 Listopad 2019 11:34

Obavijest o održavanju Navis poslužitelja

Poštovani korisnici, Zbog nadogradnje informatičkog sistema, obavještavamo Vas da će Navis biti nedostupan u terminu: subota, 05.10.2019. u periodu od 14:30h do nedjelje 06.10.2019. 06:00h.
Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 14:14

Posljednji pozdrav, Toni

Poštovani partneri, Sa velikom tugom vas obavještavamo da nas je nedavno zauvijek napustio dr. Antonio Pereira Passaro. Gospodina Passara pamtiti ćemo kao prvog izvršnog direktora terminala po preuzimanju od strane ICTSI-a 2011. godine. Pamtiti ćemo ga kao čovjeka velike vizije, profesionalca izvanrednog iskustva, vođu, mentora ali i velikog prijatelja. Hvala mu za sve što je učinio za naš terminal. Toni, počivaj u miru.
Većinski vlasnik Jadranskih Vrata d.d. - grupacija ICTSI Inc. donijela je odluku kojom je g. Emmanuel Papagiannakis (Manny) imenovan za novog predsjednika uprave Jadranskih vrata d.d. (Adriatic Gate Container Terminal – AGCT), tvrtke koja upravlja radom kontejnerskog terminala na Brajdici. Emmanuel Papagiannakis će na ovoj poziciji zamijeniti g. Wojciech Szymulewicz-a, koji je bio sa nama od svibnja 2016. godine. Manny je u ICTSI-u od 2017., kada je imenovan za komercijalnog direktora kontejnerskog terminala u Melbournu, Australia - Victoria International Container Terminal (VICT). Osim vođenja komercijalnog razvoja u VICT-u, Manny je pokrivao I širu globalnu komercijalnu ulogu u sklopu ICTSI grupe. Sa više od 20 godina iskustva u industriji, u sklopu Patrick Terminals i APMT-a gdje je vodio komercijalne aktivnosti na…
Utorak, 06 Kolovoz 2019 10:50

E-dozvole za kamione

U prilogu možete preuzeti letak Lučke uprave Rijeka izrađen u svrhu informiranja vozača i prijevozničkih tvrtki o novom sustavu kupovine dnevnih dozvola za teretna vozila koja ulaze na lučko područje. Više informacija dostupno je na službenim stranicama Lučke uprave Rijeka: www.portauthority.hr Promo video je dostupan na sljedećem linku Internet portal za kupovinu dozvola: www.potunus.hr
Nakon nekoliko mjeseci pripremnih pošiljki i testiranja, od ovog tjedna brodar COSCO i službeno pokreće redovni željeznički servis između Rijeke i Budimpešte. Željeznički servis direktno se nadovezuje na COSCO-v brodski servis Piraeus - Rijeka Express, koji je također pokrenut ovog tjedna. Kontejnerski brod Andandte po prvi puta je uplovio u Rijeku u ponedjeljak, 22.07.2019., a već sljedećeg dana, u utorak 23.07.2019. kontejneri iskrcani s tog broda ukrcani su na dva vlaka koji su krenuli prema Mađarskoj. Jučer, četvrtak 25.07.2019. vlakovi su iskrcani na kontejnerskom terminalu BILK u Budimpešti te su već danas na putu prema Rijeci gdje ih očekujemo sutra. Kontejneri koje prevozi biti će iskrcani na AGCT-u preko vikenda, a u ponedjeljak se ukrcavaju na brod Andante te preko…
Rijeka, 22. srpnja, 2019. Danas je u Rijeku po prvi put uplovio kontejnerski brod Andante koji će u sklopu “Piraeus Rijeka Express (PRS)” servisa na tjednoj bazi ekskluzivno povezivati luke Rijeku i Pirej. Dugačak 134m i širok 23m, kontejnerski brod Andante ima nominalni kapacitet od 868 TEU, a u Rijeci ćemo ga viđati svakog ponedjeljka, dok će iz Pireja isplovljavati svakoga petka. Tranzitno vrijeme između ove dvije luke je 2.5 dana. Servis je podešen tako da bude usklađen sa COSCO željezničkim servisima prema Mađarskoj i Srbiji koji, nakon nekoliko uspješnih testiranja, također kreću ovaj tjedan. Za sada su predviđena 2 vlaka tjedno za Budimpeštu te jedan vlak tjedno za Beograd. Tako primjerice kontejneri koji se u ponedjeljak iskrcaju sa broda…
Prošli vikend obilježio je dolazak Maersk Houston-a, posljednjeg izgrađenog u sklopu Maersk-ove H-klase brodova. Sama klasa ima 11 Maersk brodova, od kojih je 9 u rotaciji 2M servisa iz Dalekog Istoka za Rijeku. S kapacitetom od ukupno 15.282 TEU-a, Maersk Houston je „najmlađi“ kontejnerski brod koji je ikad uplovio u riječko područje, nedavno dovršen u HHI brodogradilištu u Južnoj Koreji. Brod je 353 m dug i 54 m širok te spada u klasu brodova, koji radi veće širine imaju gotovo 2.000 TEU veći kapacitet od brodova koji su do sada bili u ovom servisu.
Kao i protekle dvije godine, prošle subote, 15.06. na AGCT-u održana je treća po redu eko akcija čišćenja podmorja, u organizaciji našeg HSSE odjela i ronilačkog kluba Rijeka. Hvala svima koji su se odazvali akciji čišćenja!
Pogled s istočnog i zapadnog dijela grada na terminal u trenutku priveza dva MSC-eva kontejnerska broda. Nakon odrađenih manipulacija na feeder brodu, mjesec svibanj zabilježen je s rekordnim mjesečnim prometom. Prvi put u povijesti AGCT-a, u svibnju 2019. ostvaren je mjesečni promet od 23.953 TEU-a.
Dragi klijenti i partneri, Jadranska vrata d.d. i ove godine sudjeluje na Transport Logistics svjetskom sajmu u Münchenu. Transport Logistic je vodeći svjetski sajam za logistiku, mobilnost, upravljanje, IT i opskrbne lance te djeluje kao poslovna platforma za pokretanje globalne logističke i transportne industrije. Sajam objedinjuje inovativne proizvode, tehnologije i sustave s dodanom stručnošću i snažnim fokusom na prodaju. Pozivamo Vas da nas posjetite 5. i 6. lipnja u dvorani B3 na štandu 133.
  • 1
  • 2